Pieter Venemakade 213

9605 PP Kiel-Windeweer

+31(0)6 51564188

Contact en reserveringen

Cultuurhistorische route Kiel-Windeweer 1

Ontdek het Veenkoloniale Kiel-Windeweer vanaf het water. Onderweg wordt u leuke wetenswaardigheden gewaar over Kiel-Windweer. U vertrekt vanaf Peddel en zo en vaart in noordelijke richting tot aan de Rommelmarkt de Toekomst, voorheen de aardappelmeelfabriek in Kiel-Windeweer. Deze tocht duurt gemiddeld 2 uur enkele reis. Afhankelijk van uw interesses en de tijd die u neemt om Kiel-Windeweer vanaf het water te ontdekken, kan het langer of korter duren. Als u aangekomen bent bij de Toekomst kunt u ervoor kiezen dezelfde route terug te nemen per kano. In overleg is er ook een mogelijkheid om de omgeving verder te verkennen per fiets.

Cultuurhistorische route Kiel-Windeweer 2

Deze route is voor het grootste gedeelte gelijk aan de route hierboven omschreven, doch deze eindigt bij de stalhouderij Nieboer, waar u aansluitend kunt paardrijden of u kunt laten vervoeren door de omgeving per huifkar. Reserveren vooraf noodzakelijk.

Rondje Zuidlaardermeer

Dit is de langste route (ongeveer 24 km). Met deze tocht vertrekt u vanaf Peddel en zo in de richting van de Groeve, waarna u uitkomt op het Zuidlaardermeer.

Vanaf het Zuidlaardermeer gaat u over de Oostermoersevaart richting het Annerveenschekanaal om zo weer in Kiel-Windeweer te eindigen. De gemiddelde snelheid voor niet gevorderden of recreanten ligt op ca. 4 km/uur. Deze tocht duurt ongeveer 6 uur. De pauzes welke u onderweg neemt door aan te leggen bij een picknickplaats of één van de horecagelegenheden langs het water dient u daarbij op te tellen.

Kiel-Windeweer Zuidlaardermeer Spijkerboor

U vertrekt vanaf Peddel en zo, via de Groeve naar het Zuidlaardermeer. Nadat u het Zuidlaardermeer bent overgevaren gaat u over de Oostermoersevaart richting Spijkerboor. Aldaar eindigt de route bij de kanoaanlegplaats in Spijkerboor. U kunt vanaf daar contact opnemen met Peddel en zo en ondertussen een terrasje pikken even verderop bij cafe “Het Keerpunt”. Deze tocht duurt ongeveer 4,5 uur. De pauzes welke u onderweg neemt door bijvoorbeeld aan te leggen bij een picknickplaats dient u daarbij op te tellen.

Kiel-Windeweer Langebos

Dit is de nieuwste van de zes routes. U kunt vertrekken vanaf “Peddel en zo” in
zuidelijke richting naar het meer van Langebos. Vanaf dit meer kunt u ervoor kiezen te varen door het park Borgerswold in Veendam / Wildervank. Tevens is er gelegenheid om aan te leggen bij het strandje van Langebos. U doet er gemiddeld 4 uur over om heen en terug te varen. De pauzes zijn hierbij niet inbegrepen.

Rondje Langebos

U vertrekt vanaf Peddel en zo in zuidelijke richting via Annerveenschekanaal in de richting van Bareveld. Vanuit Bareveld vaar je in de richting van Wildervank. Vanaf Wildervank steekt u het meer van Langebos over en gaat verder in de richting van Kiel-Windeweer. Deze route duurt gemiddeld 4 ,5 uur. De tijd die wordt doorgebracht op het meer en pauzes zijn hier niet bij inbegrepen.

Rondje oude Meander

Opstapplaats steiger Spijkerboor nabij Café ’t Keerpunt. Vanaf daar ga je op de Oostermoerse vaart onder de brug door richting de Elzenmaat, langs het watergemaal en verder onder de FIEPS brug door richting 1 van de oudste meanders in het gebied. Vlak na de “gele” hoedjes is een splitsing naar rechts en dan betreed je een klein paradijsje in de vorm van een mooie kronkelende op sommige plaatsen nauwe en ondiepe Meander vol met prachtige bloemen en waterplanten. Als je geluk hebt staan de paarden of koeien je op te wachten. Je vaart de meander helemaal door en als je eruit komt hou je rechts aan, maar je gaat links af weer terug richting Spijkerboor. Dit is een route van ongeveer 1,5 tot 2 uur zonder pauzes.

Let op: Deze route gaat alleen op afspraak in verband met halen en brengen en is afhankelijk van de grote van de groep tegen een kleine meerprijs.

Rondje Hoogholtje

Opstapplaats steiger Spijkerboor nabij Café ’t Keerpunt. Vanaf daar ga je over de Oostermoersevaart richting het Zuidlaardermeer. Je houdt de mooi kronkelende hoofdvaart aan en vaart tot aan het zogenaamde ‘Hoogholtje’ , voor het ‘Hoogholtje’ ga je rechtsaf de smalle Meander in en die vaar je helemaal uit, totdat je weer op de hoofdvaart uitkomt. Daar ga je weer linksaf richting Spijkerboor. Op de hoofdvaart hou je bij een duidelijke splitsing links aan waarna de route weer eindigt bij de opstapplaats. Dit is een route van ongeveer 1,5 tot 2 uur zonder pauzes.

Let op: Deze route gaat alleen op afspraak in verband met halen en brengen en is afhankelijk van de grote van de groep tegen een kleine meerprijs.

© 2018 Alle rechten voorbehouden