Pieter Venemakade 213

9605 PP Kiel-Windeweer

+31(0)6 51564188

Contact en reserveringen

Over
Peddel en zo

Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Wilma en sinds 2007 run ik de Bed & Breakfast Peddel en zo in Kiel-Windeweer. Het idee is ontstaan toen het kanaal van het Kieldiep voor de deur van de Bed & Breakfast weer bevaarbaar werd gemaakt. Er kwam vertier in het dorp en de vraag naar kanotochten en overnachtingen groeide. Ik run de Bed en Breakfast naast mijn reguliere werkzaamheden. Ik beleef er veel plezier aan het mijn gasten naar de zin te maken en deelgenoot te maken van de prachtige omgeving waarin ik woon. Het is heerlijk om verschillende mensen te ontmoeten die hier om diverse redenen komen overnachten en te zien hoe ze heerlijk ontspannen en er even helemaal uit zijn. Ieder met zijn of haar eigen verhaal. De Bed & Breakfast heeft in 2018 een totale make over gekregen en ik moet zeggen ik ben zelf heel trots op het resultaat. Ik zou er zelf in kunnen wonen.

Bed & Breakfast in Kiel-Windeweer

De Bed & Breakfast is te vinden in het beschermde dorpsgezicht Kiel-Windeweer in de gemeente Midden Groningen. Peddelenzo ligt exact op de grens van de Provincies Groningen en Drenthe. Vlakbij aan de Drentse kant ligt onder andere het brinkdorpje Annen, dat in 2013 uitgeroepen is tot: ” Het tot leukste dorp van Drenthe” In de zomerperiode komen toeristen uit alle hoeken en gaten om de Brinkmarkten, vlomarkten en braderieën te bezoeken . Een kleine kilometer verder ligt het Brinkdorp Zuidlaren. Zuidlaren ligt aan de rand van het beek-en esdorpenlandschap de Drentse AA en de Hondsrug en is onder andere bekend vanwege zijn sfeervolle winkeltjes en de beroemde Zuidlaardermarkt, waar jaarlijks in oktober de grootste Paardenmarkt van Europa gehouden wordt.

In de Provincie Groningen zijn de plaatsen Veendam, Hoogezand-Sappemeer en Stadskanaal snel te bereiken. Peddel en zo ligt op een geweldig mooie plek met vaar- en viswater voor de deur. Rust en ontspanning voeren er de boventoon. De plek waar het ultieme vakantiegevoel kan worden opgeroepen. De Bed & Breakfast is dan ook een prachtige uitvalsbasis voor natuurliefhebbers, golfers, zweefvliegers, paardrijders en alle soorten fietsers en wandelaars. Verder kun je je hart ophalen met kanovaren. Zowel in het Groningse als Drentse deel zijn mooie routes te varen. De kano’s liggen op je te wachten bij Peddelenzo. Je kunt er ook voor kiezen om vanaf de wal of vanuit de boot te vissen (vergunning vereist) of met het motorbootje / fluisterbootje de omgeving verkennen. Een avondje blues beleven in het nostalgische Café het Keerpunt in het nabijgelegen Spijkerboor is onvergetelijk. Wil je meer stadscultuur: Emmen, Assen en Groningen zijn prachtige plaatsen om te bezoeken. Binnen 20 tot 30 minuten ben je op de plaats van bestemming, voor een museumbezoek, de dierentuin, de bioscoop, het theater, de markt, vele terrasjes, heerlijk winkelen en nog veel meer. De Finse sauna en de heerlijk warme Spa in de Bed & Breakfast zorgen voor een welverdiende ontspannen avond na er een dagje op uit te zijn geweest.

Al met al een prachtige locatie en uitvalsbasis om meerdere dagen achtereen te verblijven of nog een keer naar terug te keren.

Wat onze gasten vonden

© 2018 Alle rechten voorbehouden